Povijest glazbene škole

    Institucionalno glazbeno obrazovanje u Daruvaru započelo je 1980. godine kada je Osnovna škola Vladimira Nazora počela provoditi nastavni plan i program rada osnovne glazbene škole.
    Od 1996. glazbena škola je djelovala kao sastavni dio Hrvatskog doma, a od 1999. je bila dio Pučkog otvorenog učilišta. Budući da je zanimanje za glazbeno obrazovanje stalno raslo, od tridesetak učenika, koliko je prvih godina upisivano, broj se svake godine povećavao.
Osnovna glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar s radom je počela 1. srpnja 2003. godine. Učenici su nastavu mogli pogađati u pet programa: glasovir, harmonika, flauta, truba i klarinet. Od glazbene igraonice 2004. g., srednjoškolskog obrazovanja 2005. g., školovanja odraslih 2009.g. te nastave početničkog solfeggia 2018.g, Škola je stalno napredovala i rasla.
    2008. g. počeo je s radom i područni odjel u Grubišnom Polju.
    Danas se u Glazbenoj školi Brune Bjelinskog u Daruvaru nastava izvodi za sedamnaest obrazovnih programa: glasovir, harmoniku, orgulje, flautu, klarinet, saksofon, trubu, tubu, trombon, rog, violinu, violu, violončelo, gitaru, tamburu, solo pjevanje te za teorijski smjer.
    Zalaganjem svojih djelatnika glazbena škola je postala jednim od glavnih pokretača kulturnog života našega grada. Učenici Škole nastupima redovito obogaćuju brojne priredbe i uspješno sudjeluju na hrvatskim i međunarodnim glazbenim natjecanjima. Surađujuis glazbenim školama iz inozemstva: iz Murske Sobote (Slovenija), Barcsa (Mađarska), Letohrada (Češka) i Sigetvara (Mađarska). Organiziraju brojne koncerte, seminare i stručne skupove, a pokretači su i Hrvatskog natjecanja za harmoniku te festivala dječjeg stvaralaštva
„Ususret proljeću“.
  • Pregleda: 1324

Korisni Linkovi


© All rights reserved / 2021